Philips Stadion, Eindhoven

Philips Stadion op weg naar een nieuw tijdperk

Sinds de oprichting in 1913 heeft het Philips Stadion al elf grote renovaties en uitbreidingen van de tribunes achter de rug. Als laatste werden de 5e verdieping van de hoofdtribune en de 120 meter lange promenade aan de zuidkant van het stadion volledig herbouwd. De promenade is een belangrijk onderdeel van de huidige multifunctionele arena en biedt prikkels voor het publiek om eerder te komen, later te vertrekken en ondertussen de dagelijkse inkomsten van de club te verhogen – natuurlijk in een aangename sfeer. Communicatie en beleving, veelzijdigheid en opwindende architectuur moeten op één lijn liggen in dit gebied, dat rechtstreeks vanaf de straat via een trap bereikt kan worden.

Gegevens over het gebouw

Sponsor en oprichter: Philips Lightning

Bouwjaar/opening van het stadion: 1913

Hoogte van het stadion: 46 meter

Aantal renovaties en uitbreidingen: 11

Capaciteit: 35.119 plaatsen

Laatste modernisering: september 2017

Architecten: M+R interieurarchitectuur

SCHELL-producten: elektronische wastafelkraan MODUS E-K, opbouw-urinoirdrukspoeler SCHELLOMAT Basic, SCHELL-haakse-kraan COMFORT

Volgens het designconcept van M + R interieurarchitectuur zijn in de langwerpige ruimte drie moderne verblijfruimtes met elk hun eigen karakter gecreëerd: de trendy lounge, het Sports Café en de klassieke Living. Het kleurenbeeld wordt bepaald door rood en wit, de clubkleuren van de voetbalclub, met zwart als contrast. Wie door de lange ruimte wandelt, komt meer te weten over de geschiedenis van de voetbalclub en vooral de successen ervan. Natuurlijk verdient het thema 'licht' in het Philips Stadion speciale aandacht: uitgebreide lichtinstallaties van Philips Lightning ondersteunen enerzijds de warme, intieme sfeer in de verschillende gastronomische gebieden en dragen anderzijds bij aan de dramaturgische enscenering van evenementen.

Ook de zes sanitaire ruimtes aan de promenade en de zeven kleinere wc-ruimtes bij de vijfde ring kregen een nieuw kleedje. Voor en na de wedstrijd en in de pauzes krijgen net deze gebieden erg veel bezoekers. De geavanceerde sanitaire technologie van SCHELL voldoet aan alle eisen die aan de wc-installaties in het Philips Stadion worden gesteld: hygiënisch en betrouwbaar, maar ook gebruiksvriendelijk en vandalismebestendig, evenals design en kosteneffectief.

Het tijdloos-puristische kraandesign met contactloze werking past bij de witte keramiek in de volledig rood ontworpen wc-ruimtes. De opbouwdrukspoeler Schellomat Basic wordt gekenmerkt door zijn hoge productkwaliteit en duurzaamheid, eenvoudige voorwandinstallatie en onderhoudsgemak, hoge functionele betrouwbaarheid en constante spoelgereedheid, zelfs bij druk gebruik. Met zijn volledig metalen corpus biedt deze een hoge mate aan bescherming tegen vandalisme. Hij is bijzonder geschikt voor het Philips Stadion, omdat hij de hier heersende hoge waterdruk goed kan regelen. Onafhankelijk van de leidingdruk kan het spoelvolume worden ingesteld tussen 1-6 liter. De radarsensor in het plafond activeert op betrouwbare wijze de urinoirspoeling na elk gebruik. Contactloze hygiëne is zo gegarandeerd.

Naast de duurzame haakse-kraan COMFORT van SCHELL werd de elektronische wastafelkraan MODUS E in de koudwaterversie op alle wastafels geïnstalleerd. Met zijn volledig metalen corpus en geavanceerde technologie voldoet deze wastafelkraan aan dezelfde functies als SCHELLOMAT BASIC. Dankzij het geïntegreerde radarsensorsysteem voor contactloos gebruik bespaart de MODUS E ongeveer 62% water. De flexibele aansluitleidingen SCHELL CLEAN-FIX S zijn al vooraf geïnstalleerd op de MODUS E. Ze garanderen de microbiologische zuiverheid van het water evenals de weerstand van de kraan tegen temperatuur en veroudering. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de naleving van de drinkwaterhygiëne in het Philips Stadion: automatische hygiënespoelingen gebeuren op alle geïnstalleerde SCHELL-urinoir- en wastafelkranen uiterlijk 24 uur na het laatste gebruik.