Tüskecsarnok, Budapest

Cím:

Tüskecsarnok
1117 Budapest Magyar tudósok körútja 7
Magyarország
www.tuskecsarnok.hu

Objektumadatok:

  • Újépítésű sportcsarnok
  • Építész: Lázár Antal
  • Átadás: 2014

A sokáig dédelgetett álom, végre megvalósult

2014-ben Budapesten végre átadták a látványos sport-, szabadidő- és kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas sportcsarnokot. Eredetileg az 1995-ben az EXPO-ra kellett volna elkészülnie,melynek Budapest és Bécs adott volna helyet. Ám a világkiállítás meghiúsulása miatt a már megkezdett munkálatok szüneteltek. A majd 20 évvel később megvalósult létesítményben azonban mindennek tökéletesnek kell lennie.

A csarnok egy különleges koncepció alapján épült meg. A legfeltűnőbb része az épület kupola formájú tetején elhelyezkedő 84 piramis alakú üvegből készült tüske, melyeken keresztül természetes fény jut az arénába. Az üvegpiramisok éjszaka színes fényben pompáznak, ezzel is felhívva a figyelmet a csarnokban helyet kapó rendezvényekre.

Annak érdekében, hogy az építmény ne tűnjön túlzottan robosztusnak, részben terepszint alá süllyesztették. A csarnok közel 4000 néző befogadására alkalmas. A csarnok főként a jégkorong események otthona – például a MAC Budapest Jégkorong Akadémia hazai meccseit is itt játszák. De a létesítmény hobbisportolók és a közelben található egyetemek hallgatói számára is kiváló sportolási lehetőségeket kínál.

SCHELL termékek

  • LINUS Basic SC-M falba építhető zuhany
  • Puris SC-M önelzáró mosdócsaptelep

A szaniterhelyiségek berendezése építészetileg kevésbé feltűnő, de kiváló minőségű termékek kerültek beépítésre. A szerelvényekkel szemben követelmény volt a higiénia, a fenntarthatóság és a tetszetős megjelenés. Éppen ezért esett a választás a SCHELL termékeire. A kiváló minőségű mosdó- és zuhanyszerelvények nemcsak különösen könnyen takaríthatóak és hosszú élettartammal rendelkeznek, hanem segítenek a víztakarékosságban is. Mert ha egyszer valaki 20 évet vár valamire, akkor annak különösen fenntarthatónak kell lennie.

Képgaléria:


Nincs bejegyzés

Nincs bejegyzés